Jubileumbijeenkomst de Zaanse Kaper

Jubileumbijeenkomst de Zaanse Kaper

Wat een feest was het 25-jarig jubileum van de Zaanse Kaper afgelopen 13 april! Mede door de artikelen met mooie foto’s in de verschillende kranten waren er veel belangstellenden en genodigden die de kerk De Ontmoeting in Zaandijk zaterdagmiddag vulden.

De prachtig opgestelde paspoppen met kleding uit de periode 1780-1900 gaven een mooi beeld van wat de groep wil uitdragen: het wekken van belangstelling voor de mode uit die tijd.

Na een welkom door Inge Bosman showden de leden van de Zaanse Kaper hun zelfgemaakte kostuums aan het publiek. De heer Martijn Akkerman opende figuurlijk zijn ladekastje en vertelde met behulp van toepasselijke beelden op enthousiaste wijze over het sieraad: de voorhoofdsnaald. Het ontstaan en de ontwikkeling daarvan in met name Noord-Holland. Na sluiting van zijn ladekastje taxeerde hij meegebrachte sieraden. Voor de één was de getaxeerde waarde misschien een tegenvaller, de ander ging verheugd weg.

Noordhollands Dagblad besteedde op 15 april aandacht aan ons jubileumIn de kerkzaal kon men kijken naar een doorlopende diashow over de afgelopen 25 jaar Zaanse Kaper. De kinderen maakten zich mooi met de verkleed kleren net zoals de meisjes en jongens zich ruim 200 jaar geleden kleedden. Bij de kraampjes met stoffen, kantjes en bandjes deed die men goede zaken. Aan de reacties te merken was het een geslaagde middag waar we lang met plezier aan terug kunnen denken.

We danken onze bezoekers voor hun komst, de sponsors voor hun bijdrage en diegenen die ons een gift gaven, heel hartelijk bedankt.

De feestcommissie

Zaanse Kaper 25 jaar

Dit jubileum werd mede mogelijk gemaakt door een donatie van de Bredenhof Stichting, Het Zaanse Bakkertje en Heijnis & Schipper Drukkerij.


Noordhollands Dagblad besteedde op 2 april aandacht aan ons jubileum